MasterCard onthult creditcard met vingerafdrukscanner

MasterCard brengt in 2015 de eerste creditcard op de markt met een ingebouwde vingerafdrukscanner, om contactloos te betalen zonder dat daarvoor een pincode nodig is.

Om betalingen met de kaart te maken, houd je een vinger op de sensor. Je unieke vingerafdruk telt dan als verificatie om de betaling door te laten gaan. Deze informatie is opgeslagen op de kaart zelf en wordt niet bijgehouden in een externe database.

Biometrische wachtwoorden

De creditcard is een nieuwe stap richting een toekomst waarin men minder afhankelijk wordt van gemakkelijk te onderscheppen en misbruiken pincodes en wachtwoorden. Een ander voorbeeld daarvan is Apple Pay, waarmee je iPhone dienst doet als betaalmiddel. Ook dat kan pas wanneer het toestel is ontgrendelt middels de vingerafdruksensor. 

Mastercards testte de kaart al in Noorwegen, waar deze nog wat groot uitviel doordat er ook een batterij bij zat ingebouwd. De nieuwe versie is echter net zo plat als iedere andere creditcard. Dat wordt mogelijk gemaakt doordat de kaart zijn energie haalt uit de automaten waarmee je hem gebruikt.

 

mastercard2

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: creditcard, pay