abonneren

MasterCard onthult creditcard met display

MasterCard zal vanaf januari 2013 een creditcard met toetsenbord en display lanceren. De MasterCard Display Card wordt eerst uitgebracht in Singapore. Andere landen volgen later.

Consumenten verrichten steeds meer betalingen via hun mobiele telefoon. Bedrijven als MasterCard zien deze ontwikkeling met lede ogen aan, omdat de ouderwetse creditcard hierdoor steeds minder nodig is. Zij zijn bang dat de creditcard steeds meer uit het straatbeeld zal verdwijnen.

De MasterCard Display Card is ontwikkeld als een alternatief voor betalingen met de mobiele telefoon. Ook kunnen hiermee online-transacties worden verricht via internetbankieren. De creditcard heeft de functionaliteit van een gewone creditcard. Daarnaast is hij voorzien van aanraakgevoelige knoppen voor het invoeren van informatie, en een klein lcd-schermpje voor de weergave van authenticatiecodes.

De creditcard wordt uitgebracht om draagbare kaartlezers (beveiligingstokens) te vervangen, waarmee online-transacties kunnen worden verricht. Een voorbeeld van zo'n draagbare kaartlezer is de e.dentifier van ABN Amro.

MasterCard heeft de geavanceerde creditcard ontwikkeld in samenwerking met Standard Chartered Bank en NagraID Security, meldt IT ProPortal. Mogelijk worden in de toekomst meer functies aan het lcd-schermpje toegevoegd. Bijvoorbeeld de weergave van het banksaldo, of de transacties die in het verleden zijn verricht.

Bron: IT ProPortal

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Security

Tags: Internetbankieren, Mobiel Internet

Laatste Vacatures