abonneren

Massale storing bij ING Bank - UPDATE 2

En storing bij de ING Bank zorgt ervoor dat saldo-informatie verkeerd wordt weergegeven bij grote hoeveelheden klanten. De ING Bank sprak dit in eerste instantie tegen en zei dat de bij- en afschrijvingen alleen vertraagd zijn. Inmiddels geeft de bank toe dat ook banksaldi foutief kunnen zijn.

Er heeft zich een verontrustende storing voorgedaan bij de ING Bank vandaag. Gebruikers van online bankieren melden massaal dat de saldo-informatie niet klopt. In alle ons bekende gevallen gaat het om saldi die lager worden weergegeven dan deze in realiteit zijn. Het gaat vaak om honderden euro’s. ING-klanten hebben zich in grote getale op sociale media uitgelaten over de ING-storing.

Het ING Bank Webcare Team zei in een eerste reactie aan een klant via Twitter dat de saldo-informatie wel correct werd weergegeven, maar dat de bij- en afschrijvingen vertraagd zijn. 

Inmiddels heeft ING Bank gezien dat ook het saldo niet bij iedereen klopt, getuige onderstaande tweet.

Verder zijn er mensen die ook in winkels opeens onvoldoende saldo blijken te hebben, terwijl ze wel genoeg op hun rekening zouden hebben staan. Het zou dus niet alleen om de online weergave van het saldo gaan in dat geval.

Update 03/04/2013 18:21

De ING Bank heeft tegenover Webwereld een eerste verklaring afgegeven. Woordvoerder Jeroen Baardemans zegt over de storing het volgende:

"Er is afgelopen nacht een storing opgetreden bij de gegevensverwerking van betalingen. Daardoor is er een mismatch onstaan bij de bij- en afschrijvingen, die pas later vandaag zichtbaar is geworden. Er wordt met man en macht gewerkt aan een oplossing. Het spijt ons dat er nu veel onduidelijkheid heerst onder klanten. Wij hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven." De daadwerkelijke banksaldi zijn volgens Baardemans niet in gevaar. Het zou alleen gaan om de weergave van het saldo.

Volgens sommige klanten worden de banksaldi inmiddels alweer correct weergegeven inmiddels.

Update 03/04/2013 18:45 

Er staat nu ook een officiële verklaring van ING Bank online. Alles zal weer goedkomen volgens ING Bank, maar wanneer is nog niet duidelijk.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: online banking, Ing Bank, Storing