abonneren

Marktaandeel Windows Phone duikt onder de procent

Windows 10 mag dan een succes zijn voor Microsoft, de verkopen van Windows Phones blijven tegenvallen. In navolging van BlackBerry duikt nu ook Microsofts smartphone-marktaandeel onder de procent.

Windows Phones hadden in het tweede kwartaal van 2015 nog een marktaandeel van 2,5 procent. Nu is dat 0,6 procent. BlackBerry moet het doen met slechts 0,1 procent, tegenover 0,3 procent in dezelfde periode vorig jaar. De overstap naar Android heeft voor het bedrijf nog niet zijn vruchten afgeworpen.

Winnaar

Wederom blijkt dat Android er het beste voorstaat. Het marktaandeel van Google's besturingssysteem bedraagt niet minder dan 86,2 procent. iOS is daarna het grootst, met een aandeel van 12,9. Je kunt dus gerust stellen dat Google en Apple de smartphonemarkt stevig in de greep hebben.

Van de Android-toestellen die verkocht zijn, zijn verreweg de meeste door Samsung geproduceerd. Daarna volgen Huawei, Oppo en Xiaomi, die vooral populair zijn in Aziatische landen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Android, ios, Windows 10 Mobile

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord