abonneren

Marktaandeel Windows Phone daalt nog steeds

Onderzoeksbureau Kantar heeft vandaag cijfers gepubliceerd over de smartphoneverkopen uitgesplitst in besturingssystemen in het derde kwartaal van 2016. De verkoop van Windows Phone-toestellen blijkt hard te dalen.

Volgens de data over smartphoneverkopen van Kantar heeft Windows Phone in de VS nog maar een marktaandeel van 1,9 procent, een daling van 2 procentpunt vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In Europa zakte het marktaandeel nog harder. In de vijf grote landen (Groot Britannie, Duitsland, Franktrijk en Italië) heeft Windows Phone een marktaandeel van 3,8 procent. Dat is 5,5 procentpunt lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in Italië, waar Windows Phone het best goed deed, is het verlies hard gegaan en is er 7,8 procentpunt marktaandeel verloren. Voor Nederland heeft Kantar geen specifieke cijfers verstrekt. Ook in andere werelddelen daalt het marktaandel van Windows Phone hard. In China is het marktaandeel zelfs gekrompen naar nul procent. 

 

Android en iOS

Android heeft in Europa het meest geprofiteerd van de daling van Windows Phone. In Europa steeg het marktaandeel met 5,1 procentpunt naar 71,8 procent. Voor iOS was die stijging slechts 0,9 procentpunt. In de VS was het juist iOS die hard steeg: van 29 procent marktaandeel naar 34,2 procent marktaandeel. Android verloor in de VS zelfs 3,3 procentpunt marktaandeel.

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Android, ios, windows phone, smartphones

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord