abonneren

Marktaandeel iPhone achteruit in West-Europa

Bijna overal verkoopt de iPhone goed, maar de smartphone verliest wel flink wat marktaandeel in West-Europa en India.

Volgens het onderzoeksbureau IDC verliest Apple marktaandeel in West-Europa. De grote winnaar in onze contreien is Android.

Het ziet er niet zo goed uit voor Apple in West-Europa. “Apple’s iOS blijft terrein verliezen. Het marktaandeel daalde van 25% in het eerste kwartaal van 2012 tot 20% in het eerste kwartaal van dit jaar”, zegt IDC.

Android blijft ondertussen marktaandeel winnen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar stijgt het marktaandeel van het besturingssysteem van Google met 14%. Volgens IDC blijft Android het smartphonelandschap domineren. Afgelopen kwartaal werden er 21,9 miljoen Android-apparaten verscheept.

In het rapport van IDC staat verder ook nog dat de verkoop van smartphones in West-Europa vertraagt door de economische crisis.

In India zijn de resultaten vergelijkbaar. Apple staat er zelfs niet meer in de top vijf van smartphone-leveranciers. Android domineert er met een marktaandeel van ongeveer 90%. Volgens het IDC-rapport is dit hoge martkaandeel voornamelijk te wijten aan de succesverkoop van low end smartphones.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Marktaandeel