abonneren

Marktaandeel iPhone achteruit in West-Europa

Bijna overal verkoopt de iPhone goed, maar de smartphone verliest wel flink wat marktaandeel in West-Europa en India.

Volgens het onderzoeksbureau IDC verliest Apple marktaandeel in West-Europa. De grote winnaar in onze contreien is Android.

Het ziet er niet zo goed uit voor Apple in West-Europa. “Apple’s iOS blijft terrein verliezen. Het marktaandeel daalde van 25% in het eerste kwartaal van 2012 tot 20% in het eerste kwartaal van dit jaar”, zegt IDC.

Android blijft ondertussen marktaandeel winnen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar stijgt het marktaandeel van het besturingssysteem van Google met 14%. Volgens IDC blijft Android het smartphonelandschap domineren. Afgelopen kwartaal werden er 21,9 miljoen Android-apparaten verscheept.

In het rapport van IDC staat verder ook nog dat de verkoop van smartphones in West-Europa vertraagt door de economische crisis.

In India zijn de resultaten vergelijkbaar. Apple staat er zelfs niet meer in de top vijf van smartphone-leveranciers. Android domineert er met een marktaandeel van ongeveer 90%. Volgens het IDC-rapport is dit hoge martkaandeel voornamelijk te wijten aan de succesverkoop van low end smartphones.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Marktaandeel

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord