abonneren

Marktaandeel Android blijft wereldwijd groeien

Het marktaandeel van Android blijft maar groeien. Het afgelopen kwartaal zijn er in Europa, de Verenigde Staten en China wederom meer Android-smartphones verkocht, veelal ten koste van iOS.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Britse ComTech. In Europa steeg Androids marktaandeel met 7,3 procent naar 65,5 procent. In de Verenigde Staten en China staat Android op respectievelijk meer dan 75 procent en 77 procent van alle smartphones. Dit terwijl het iOS-marktaandeel daalde naar 18,9 procent.

Exodus van Windows Phone

Toch wordt daaruit niet geconcludeerd dat iOS-gebruikers masaal overstappen naar Android. Het zijn juist Windows Phone-bezitters die in Android een 'betere gebruikservaring vinden, met een bredere keuze op het gebied van modellen en prijsklassen', aldus de onderzoekers.

Monopolie

Het lijkt goed nieuws voor Google, maar de populariteit van Android heeft er inmiddels ook voor gezorgd dat de Europese Commissie een aanklacht heeft ingediend. Google zou zich schuldig maken aan machtsmisbruik, vanwege de monopoliepositie die het aan het bemachtigen is. 

Bron: Marketwired

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: ios, Android

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord