abonneren

Man onterecht gestalkt door smartphone-eigenaars

Positiebepaling op basis van GPS via smartphones is niet bepaald feilloos, zo blijkt maar weer uit dit verhaal. Een man uit Las Vegas krijgt regelmatig agressief bezoek van mensen die onterecht denken dat hij hun smartphone gestolen heeft.

Erg handig, al die tools om je smartphone terug te vinden wanneer je hem kwijt bent of iemand hem heeft ontvreemd. Zo heeft Apple de ‘Zoek iPhone’-app, waarmee eigenaren hun apparaten kunnen opsporen.  Maar soms hebben mensen wat te veel vertrouwen in de techniek van dit soort software.

Slapeloze nachten

In Las Vegas woont de 59-jarige Wayne Dobson. Hij moet niets hebben van moderne onzin zoals smartphones. Toch wordt hij regelmatig geconfronteerd met mensen die bij hem aanbellen om hun gestolen smartphone soms op agressieve wijze terug te eisen. De smartphone-bezitters komen soms midden in de nacht naar zijn huis. De 59-jarige inwoner van Las Vegas slaapt er slecht door en is voortdurend bang dat er weer een boos iemand voor de deur zal staan.

Boze mannen

Zo kwam er laatst op 18 december om half 3 ‘s nachts een groep van vier mannen aan zijn deur die schreeuwden dat hij de deur moest opendoen en een smartphone moest teruggeven. “Ze kwamen zelfs met bewijs in de vorm van een applicatie die liet zien dat de smartphone zich volgens GPS hier moest bevinden”, aldus Dobson.

Mishandeling

Daarnaast denkt de politie regelmatig dat er geweldsincidenten plaatsvinden in het huis van meneer Dobson. Op een nacht werd met een zaklamp zijn badkamer in geschenen vanuit de tuin. Toen hij riep dat men zijn tuin uit moest, werd er beantwoord met “wij zijn van de politie, doe de deur open!”. Via GPS was er was een telefoontje foutief getraceerd naar het huis van Dobson. Een vrouw die mishandeld werd had naar de politie gebeld, maar de vrouw had de locatie niet doorgegeven.

Maar meneer Dobson steelt dus helemaal geen smartphones en mishandelt geen vrouwen. Inmiddels is men erachter dat het zeer waarschijnlijk gaat om een fout in de systemen van provider Sprint, omdat alle getraceerde smartphones die provider hadden. Op de één of andere manier is de locatie van het huis van meneer Dobson een punt dat foutief wordt doorgegeven. 

Bron: Las Vegas Review-Journal

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Kwijt, stalken, las vegas, Gestolen

Nieuws headlines

Laatste reactie