abonneren

Man die Nintendo groot heeft gemaakt is overleden

Horishi Yamauchi, de man die Nintendo groot heeft gemaakt, is op 85-jarige leeftijd overleden. Yamauchi werd in 1949 president van Nintendo Playing Card, een bedrijfje dat vooral speelkaarten produceerde. Hij veranderde het bedrijfje in een gamegigant.

Yamauchi kwam in 1949 aan het hoofd van Nintendo Playing Card en startte diverse nieuwe activiteiten binnen het bedrijf op. Zo richtte Nintendo zich in de eerste 17 jaar onder Yamauchi op onder meer taxi's, tv-uitzendingen, liefdeshotels en uiteindelijk speelgoed. Ontwikkelaar Gunpei Yokoi ontwikkelde voor Yamauchi de Ultra Hand, een uitrekbare mechanische hand. Deze deed het in de kerstverkoop zo goed, dat Yokoi ingehuurd werd voor een nieuw project. Dit werd uiteindelijk de Game & Watch, de eerste handheld game console. Ook stond Yokoi onder toezicht van Yamauchi aan het hoofd van de ontwikkeling van de Game Boy.

Onder Yamauchi's bewind kwam Nintendo met zijn eerste console, de Famicom (NES) en later de SNES, N64 en GameCube. Yamauchi deed in 2002 afstand van zijn positie, die nu bekleed wordt door Satoru Iwata. Yamauchi was op zijn sterfdag nog steeds één van Nintendo's grootste aandeelhouders.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: nintendo

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord