abonneren

Malware voor Android in opkomst

Bezitters van een Android-toestel lopen nu tweemaal zoveel risico voor het oplopen van een malware-besmetting dan een half jaar geleden.

Zo is er deze week een Trojaans paard (trojan) voor Android ontdekt die telefoongesprekken opneemt. Een telefoongesprek wordt door malware opgenomen op de sd-kaart. De code die er voor moet zorgen dat het gesprek naar een centrale server wordt gestuurd, werkt niet. Aldus de ontdekker van de trojan. Ook is deze trojan nog niet in het wild ontdekt, maar werd gevonden in een malware-verzameling van een malware-bestrijder. Wel maakt het duidelijk waar dit soort malware toe in staat is.

Een onderzoek van Lookout Mobile Security waarbij gegevens van 700.000 apps en 10 miljoen mobiele apparaten werd verzameld, toont aan dat er sinds januari een aanzienlijke toename is van malware. Sommige malware is gericht op Apple’s iOS maar het meeste op Android. In januari waren er 80 apps geïnfecteerd nu zijn het er 400.

Dat er minder malware voor de iPhone is, komt doordat Apple alle apps inspecteert voor ze in de App Store komen. Toch lopen zeker iPhone-gebruikers die hun toestel ‘gejailbreakt’ hebben een risico.

Via: AllThingsDigital

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Laatste reactie