abonneren

Malware in nieuwste versie Whatsapp voor Android

De nieuwste versie van Whatsapp voor Android bevat een virus. Een aantal gebruikers van de populaire chatapplicatie Whatsapp voor Android-telefoons melden dat ze gewaarschuwd worden voor malware in de app. Dit laten de Whatsapp-gebruikers weten in Google’s online winkel Google Play voor Android en op Twitter.

Uit screenshots van gebruikers blijkt dat het gaat om de malware Artemis, een bekend Windows-virus dat ongevraagd pop-up-berichten laat zien en gebruikers doorstuurt naar verkeerde pagina’s. Ondanks dat het gaat om een Windows-virus lopen op dit moment alleen Android-bezitters een gevaar. De oorzaak van het virus is nog niet bekend. Een tijdelijke oplossing is het verwijderen en opnieuw installeren van de app via de website van Whatsapp, adviseert Mobiflip.de.

Verschillende virusscanners melden de infectie in Whatsapp voor Android. Het probleem duikt op bij het updaten van de chatapplicatie naar de nieuwste softwareversie. Deze werd woensdagavond uitgerold. Whatsapp, een dienst met wereldwijd ruim 350 miljoen gebruikers, heeft nog niet op de meldingen gereageerd. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Security

Tags: Malware