MacBook Pro met Haswell-processor gesignaleerd

Apple introduceerde op WWDC de vernieuwde MacBook Air met de nieuwe Haswell Core i-processor. Er werd echter ook verwacht dat Apple zou aankondigen dat de hele MacBook Pro-serie een update naar de vierde generatie Intel-processor zou ontvangen. Het lijkt er nu op dat dit alsnog het geval is.

Op World Wide Developers Conference van Apple werd de nieuwe MacBook Air aangekondigd. Deze lichte laptop krijgt een vierde generatie Intel-chip mee. De Core i-processor genaamd Haswell biedt grote grafische verbeteringen door de sterk verbeterde on-board grafische chip. Verder is de processor een heel stuk energiezuiniger dan zijn voorganger Ivy Bridge. Laptops en ultrabooks kunnen daardoor een stuk langer mee op één batterijlading.

Helaas bleef de aankondiging van een Haswell-update van de MacBook Pro-serie uit, welke wel werd verwacht door velen. Nu is er echter in de database van Geekbench een validatie verschenen van het bestaan van een MacBook Pro Retina met een Haswell-processor. Daaruit zou blijken dat Apple aan het testen is met MacBook Pro-laptops die op de nieuwe processor draaien.

Het betreft een MacBook Pro Retina 15. Hij heeft een Core i7 4950 HQ chipset, waarin Intel Iris 5200 graphics geïntegreerd is. De MacBook Pro Retina in kwestie draait op 2,4 GHz. Er wordt gesuggereerd dat Apple bij het volgende grote aankondigingsevenement waar ook de iPhone 5S gepresenteerd wordt ook de MacBook Pro met Haswell-processor lanceert. De iPhone 5S zou op 20 september gepresenteerd worden volgens de laatste geruchten.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: macbook, macbook air, macbook pro, retina, haswell, processoren