abonneren

MacBook Air krijgt mogelijk een Retina-scherm

Het Retina-scherm heeft bij Apple de toekomst. De MacBook Air is volgens geruchten de volgende die aan de beurt is voor een upgrade.

De Japanse website Macotakara meldt op basis van de Taiwanese krant Economic Times dat de nieuwe MacBook Airs in het derde kwartaal van dit jaar zullen verschijnen. De nieuwe 11- en 13-inch modellen worden voorzien van de nieuwe Haswell processoren van Intel en zouden mogelijk ook verkrijgbaar zijn met Retina-schermen. De Haswell-processor wordt aanstaande juni verwacht, wat precies op tijd zou zijn voor de nieuwe lichting Macs. De geruchten zijn niet bevestigd door Apple.

Dikker en zwaarder
Het Retina-scherm is scherper dan de schermen die voorheen door Apple werden gebruikt. De hogere resolutie heeft echter als belangrijk nadeel dat de accu het minder lang uithoudt met één lading. Dit kan worden opgelost door een grotere accu in te bouwen. De derde en vierde generatie iPads zijn uitgerust met een Retina-scherm. Om de batterijduur van de tablets te behouden heeft Apple een grotere accu ingebouwd, waardoor deze iets dikker en zwaarder zijn dan de iPad 2.

Het zal interessant zijn om te zien wat voor invloed het Retina-scherm heeft op de dikte van de MacBook Air en de prijs. Wat de prijs betreft heeft Apple weinig speling om deze veel hoger te maken. Het instapmodel van de MacBook Air 13-inch kost nu 1.229 euro. Vorige week heeft het bedrijf de prijs van het instapmodel van de MacBook Pro Retina 13-inch verlaagd naar 1.529 euro.

Ook de afmetingen van de professionele notebook komen nu al gevaarlijk dichtbij die van de 300 euro goedkopere MacBook Air 13-inch. Misschien wordt dit verschil in grootte de komende herfst nog kleiner als de MacBook Air Retina 13-inch een stevigere accu krijgt ingebouwd.

Bron: Gizmag

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Macbook Air, Macbook Pro, Notebooks

Laatste reactie