abonneren

Lumia 925 eerder naar Nederland

Nokia heeft aangekondigd dat de Lumia 925 eerder dan gepland in Nederland te koop zal zijn. Eerst was het idee dat hij in september zou komen, maar het toestel zal eind augustus al leverbaar zijn. De Lumia 925 biedt in sommige opzichten een subtiele verbetering in vergelijking met de eerder uitgebrachte Lumia 920. Ook is de prijs bij release lager.

In een persbericht kondigt Nokia aan dat de Lumia 925 al eind augustus verkrijgbaar zal zijn, in plaats van ergens in september. Het toestel is een vernieuwde versie van de Lumia 920. Zo heeft de Lumia 925 geen 4,5 inch lcd-scherm meer maar een AMOLED-scherm van dezelfde grootte. De resolutie blijft 1280x768. Met het AMOLED-scherm wordt het mogelijk om de notificaties in beeld te houden, terwijl het vergrendelscherm niet nog eens zichtbaar is.

De Luma 925 is ook net anders ontworpen. Hij is lichter dan zijn voorganger en is dan ook voor een deel van aluminium gemaakt. De camera blijft hetzelfde met 8,7 megapixels, optische beeldstabilisatie en de PureView-technologie. De Carl Zeiss lens heeft echter wel een upgrade gehad.

Er zijn echter niet alleen maar dingen geüpgraded. Zo heeft de telefoon draadloos laden niet meer standaard in gebouwd en daarnaast is het opslaggeheugen teruggebracht van 32 GB naar 16 GB. De prijs is bij op het moment van release dan ook lager dan bij de introductie van de Lumia 920. De prijs wordt 550 euro in Nederland. De Lumia 920 is inmiddels echter wel al gezakt naar een prijsniveau van ongeveer 350 euro.

De Lumia 925 zal als eerste Windows Phone worden geleverd met Windows Phone 8 GDR2-software, waar een aantal verbeteringen zitten. Ook krijgt de telefoon de Amber-update vanuit de verpakking mee.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Lumia 920, Pureview

Laatste reactie