abonneren

Luchtballonfoto’s in Google Earth

Met Google Earth is het erg makkelijk om een virtueel wereldreisje te maken. Met nieuwe luchtballonfoto’s geeft Google het programma bovendien een nieuw perspectief.

Door het succes van kaartendienst Google Maps zou je bijna vergeten dat Googles kaartenheerschappij eigenlijk begon met een softwarepakket. Google Earth werd oorspronkelijk door Keyhole ontwikkeld met CIA-geld en uiteindelijk in 2004 aangekocht door Google. Sindsdien is het programma aanzienlijk uitgebreid en kun je niet alleen gebruik maken van platte satellietfoto’s maar ook van 3D-modellen, Street View en diverse plugins.

De nieuwste aanwinst is een project dat door het Public Laboratory for Open Technology and Science is opgezet. De open source Balloon & Kite Mapping toolkit bevat aanwijzingen om zelf aan het knutselen te gaan om met behulp van heliumballonnen luchtfoto’s van je omgeving te maken. De foto’s kun je vervolgens online samenvoegen en gebruiken in Google Earth. Google heeft zelf al een voorzetje gegeven en de archieven van het Public Laboratory toegevoegd aan Google Earth. Met het bijbehorende kml-bestand kun je de foto’s direct opzoeken in het programma.

Bron: Engadget

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Tools

Tags: Google Earth