abonneren

'Losse horlogebandjes erg in trek voor Apple Watch'

Hoewel veel mensen nog niet erg warm lopen voor een smartwatch, blijkt Apple toch goud in handen te hebben met een accessoire voor de Apple Watch. Extra horlogebandjes zijn erg in trek, zo blijkt uit een rapport van marktonderzoeker IHS.

Krap 17 procent van de Apple Watch-eigenaren heeft een extra horlogebandje gekocht, zo zegt IHS. Opmerkelijk is daarbij dat de bandjes naar verluidt slechts twee dollar kosten om te maken, terwijl Apple de goedkoopste band aanbiedt voor 49 dollar.

Deze goedkoopste 'Sport Band' wordt het meest verkocht, in de kleur zwart welteverstaan. Daarna is de roestvrijstalen 'Milanese Loop' het populairst, met een prijskaartje van 149 dollar. De goedkoopste Apple Watch kost 349 dollar.

2,8 miljoen

Apple heeft nog geen verkoopcijfers van zijn smartwatch bekendgemaakt. Volgens marktanalist Slice zou het gaan om zo'n 2,8 miljoen verkochte Apple Watches.

De Apple Watch is nog altijd niet in Nederland te koop, en dat blijft de komende tijd ook zo. In Nederland heeft 1,5 procent van de inwoners een smartwatch, zo blijkt uit onderzoek van GfK. 11 procent van de ondervraagden aan er eentje te willen hebben.

Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Watch