Londense taxichauffeurs plannen blokkades vanwege Uber

Londense taxichauffeurs zijn van plan om een grote actie in de Britse hoofdstad te houden. Reden is dat het gebruik van Uber - waarmee autobestuurders ritjes kunnen aanbieden - in Londen steeds meer wordt gebruikt.

De zogenaamde 'black cab'-taxichauffeurs verzetten zich tegen Uber. De Londense Licensed Taxi Drivers Association klaagt dat steeds meer Uber-chauffeurs gebruik maken van een smartphone-app waarmee het mogelijk is om ritprijzen te berekenen. Hierdoor kunnen Uber-chauffeurs veel minder rekenen voor een taxi-rit van dezelfde afstand.

De lokale wet in Londen zegt dat gewone auto's niet mogen worden uitgevoerd met taxi-apparatuur. Het is in de wet niet duidelijk vastgelegd dat dit ook zou gelden voor de app die door Uber-chauffeurs worden gebruikt. Tranport for Londen - het bestuur dat zowel het openbaar vervoer als de wegen in de stad beheert - wil de wet niet aanpassen, waardoor Uber-chauffeurs zich niet aan de regels van taxi's hoeven te houden.

Andere steden
Uber staat in steeds meer steden ter discussie. In Brussel werd een boete ingesteld voor Uber-chauffeurs die klanten oppikten zonder over de juiste vergunning te beschikken. Ook in Parijs is Uber niet populair onder taxi-chauffeurs in die stad. Franse Uber-chauffeurs mogen geen gebruik meer maken van GPS om locaties te vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: