abonneren

Londen verbiedt mobiele hotspots

Geheel in de stijl van veelbezochte voetbalwedstrijden geldt ook voor bezoekers van de Olympische Spelen een grote hoeveelheid verbodsregels. Opvallend genoeg mag je zelfs geen mobiele hotspots meenemen. Internet tetheren via wifi is er dus niet bij.

Veel smartphonegebruikers zullen hun telefoon wel eens gebruikt hebben om hun mobiele internetverbinding te delen met hun laptop. Voor situaties onderweg kan een mobiel hotspot erg handig zijn. Ook in het buitenland kun je eenvoudig het internet op met je laptop, als je bijvoorbeeld een Mifi-accesspoint gebruikt. Tijdens de Olympische Spelen zal dat echter niet gaan: de officiële organisatie heeft alle draadloze accesspoints en 3G-hubs verboden.

De verbodslijst bevat de voorspelbare items, zoals wapens, alcohol en pepperspray, maar ook een hoop electronica. Naast de mobiele hotspots is het ook verboden om walkie-talkies, radioscanners en gsm-jammers mee te nemen. In dat licht lijkt het hotspotverbod er vooral op gericht te zijn om te zorgen dat de organisatie nog gebruik kan maken van zijn eigen mobiele infrastructuur. Daarnaast zal de hoge belasting van de mobiele netwerken zo veel mogelijk geminimaliseerd moeten worden.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Londen, Mifi, Olympische Spelen

Nieuws headlines

Laatste reactie