abonneren

Lokaal televisiestation waarschuwt voor zombies

Het lokale televisiestation KRTV heeft in de Verenigde Staten gewaarschuwd voor doden die opstaan en levende mensen aanvallen. Het noodsysteem werd gebruikt voor de waarschuwing.

 

“De autoriteiten in uw gebied melden dat dode lichamen uit hun graf herrijzen en levende mensen aanvallen”, zo luidde de boodschap op twee verschillende zenders van KRTV.

“Volg de berichten die op het scherm verschijnen. Meer informatie volgt zodra deze beschikbaar is. Probeer deze lichamen niet te benaderen of te aan te houden, want ze worden beschouwd als extreem gevaarlijk. Deze waarschuwing geldt voor alle gebieden die deze uitzending kunnen ontvangen”, aldus de kalme, bijna digitale, stem die via het noodsysteem te horen was. De televisiekijkers werden vervolgens gemaand om af te stemmen op een radiostation voor verdere berichtgeving, voor het geval dat de stroom zou uitvallen of dat ze niet meer bij hun televisie konden komen.

Reactie

In een reactie op het incident heeft het lokale televisiestation KRTV, dat uitzendt in Great Falls en North Central Montana, laten weten dat de noodboodschap nep was. Hackers bleken het noodsysteem te hebben gehackt en de nepboodschap te hebben in geprogrammeerd. KRTV zegt verder dat er geen noodsituatie aan de hand is en dat de technici van het televisiestation aan het onderzoeken zijn wat er gebeurd is en of het ook andere media beïnvloed heeft.

Onrust

Minstens vier ongeruste mensen belden naar de politie om vragen of de noodoproep echt was. De lokale politie heeft tot op heden nog geen wandelende dode gespot.

 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: zombies, Zombie, levende doden

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord