abonneren

Locatie Haarlemse Apple Store bekend

De Haarlemse Apple Store waar al een tijdje over gespeculeerd wordt zou in de Grote Houtstraat komen. Ook zou de winkel eerder open gaan dan die in Den Haag.

  

Het gonst al enige tijd van de geruchten over een Haarlemse Apple Store, nadat er vacatures verschenen op de website van Apple voor de locatie Haarlem. Het Haarlems Dagblad meldt nu dat ‘ingewijden’ honderd procent zeker weten dat de nieuwe Apple Store in een pand aan de Grote Houtstraat komt en wel op nummer 99. De Grote Houtstraat is de grootste winkelstraat van de stad, die van de Grote Markt helemaal tot aan Gasthuisvest loopt.

Op dit moment wordt er flink verbouwd in het pand. De voorgevel is het enige dat nog overeind staat en er zijn houten schotten geplaatst, waardoor niemand naar binnen kan kijken. Voordat het pand gesloopt werd zat de kledingwinkel Forecast in het pand. De nieuwe Apple Store loopt waarschijnlijk helemaal door tot het achtergelegen Klein Heiligland, aangezien het pand tot daar aan toe afgebroken is.

Logica

Het zou op zich logisch zijn als Apple zich in Haarlem vestigt op deze plek in de Grote Houtstraat. Op de Grote Markt zit al een iCentre waar Apple-producten worden verkocht en Grote Houtstraat 99 is aan de andere kant van het winkelgebied. Verder is de grootte van het gesloopte pand toereikend voor een Apple Store.

Eigenaren van de naastgelegen snackbar hebben van de slopers gehoord dat er een Amerikaanse computergigant in het pand zou komen. Daarnaast zijn er door werkneemsters van tegenovergelegen schoenenwinkel twee Amerikaanse heren gezien die in en om het pand aan het rondscharrelen waren.

Welgesteld

Volgens het Haarlems Dagblad is het een logische keuze om in Haarlem een Apple Store te openen, ondanks het feit dat het vrij dichtbij de eerste, Amsterdamse, Apple Store is. Apple maakt luxeproducten en in en om Haarlem woont een groot aantal mensen dat veel te besteden heeft. Volgens het Haarlems Dagblad zou de Haarlemse Apple Store de tweede in Nederland worden. Daarmee zou hij dus eerder opengaan dan de Haagse Apple Store

Bron: Haarlems Dagblad

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Haarlem, winkel

Nieuws headlines

Laatste reactie