Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Live-streams Olympische Spelen tijdelijk onbereikbaar

Tijdens de oefening van Epke Zonderland hebben 200.000 geprobeerd via de live-stream op nos.nl te kijken. Vanwege de overweldigende belangstelling was de live-stream op verschillende momenten niet of slecht bereikbaar.

Steeds meer Nederlanders kijken sporten live via het internet. Vandaag bereikte de NOS een voorlopig hoogtepunt met 200.000 Nederlanders die tegelijkertijd de live-stream met Epke Zonderland op de Olympische Spelen 2012 wilde bekijken. De site nos.nl had moeite om zoveel bezoekers te verwerken en de streams waren tijdens de oefening soms niet of onregelmatig te zien. In het verleden had de NOS wel vaker hoge kijkersaantallen voor live-streams maar vandaag werd een record gehaald. Bij de Publieke Omroep is veel kennis aanwezig over het live-streamen via internet. Struikelblokken in de praktijk zijn de hoge kosten voor zowel hardware als bandbreedte.

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Olympische Spelen, streams, Streaming Media

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie