}
abonneren

Lifehack van de week: Zo haalt je smartphone het einde van de dag

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week: tips om de accu van je smartphone langer mee te laten gaan.

Als er één technologische revolutie is waar we niet op kunnen wachten, is het wel de accurevolutie. Een à anderhalve dag accuduur met je smartphone als je deze 'normaal' gebruikt, is bij veel modellen al een luxe. Daarnaast worden we elk jaar wel weer minstens een aantal keer lekker gemaakt met een doorbraak op batterijgebied, maar blijft het maar duren voordat deze ook daadwerkelijk toegepast kan worden. Daarom is het nog niet zo gek om nu alvast actie te nemen als je echt alles uit je accu wilt halen.

Een handige tip is bijvoorbeeld om je apps te tweaken. Op Android en iOS kun je eenvoudig inzien welke apps en systeemonderdelen de meeste stroom verbruiken. Check ook even de apprechten die ze gebruiken, zoals of er achtergrondtaken mogen worden uitgevoerd en of de gps gebruikt mag worden. De gps is namelijk een grote energieverbruiker. Een andere tip is om notificaties te minimaliseren: hoe minder notificaties, hoe langer de accu meegaat, en je krijgt er nog wat gemoedsrust bij ook, omdat je minder vaak je telefoon erbij hoeft te pakken.

Je leest alle tips om ervoor te zorgen dat je smartphone het einde van de dag haalt in het artikel op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: iphone, Nexus, smartphones, samsung galaxy

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI