Lifehack van de week: WhatsApp-chats exporteren

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je WhatsApp-chats kunt exporteren.

Hangouts, iMessage, Facebook Messenger, Telegram, WhatsApp en meer. Er zijn heel veel chatapps en allemaal hebben ze hun eigen, gesloten systeem. Het is vaak lastig, zo niet onmogelijk, om gesprekken te exporteren. Laat staan om van de ene dienst naar de andere over te stappen en je gesprekken mee te nemen. Dat is jammer, gezien veel mensen toch wel af en toe van chatapp willen wisselen. Je hebt dan geen chronologisch gesprek meer en mist een groot gedeelte. Daarnaast is het leuk om je gesprekken te exporteren als je deze nog eens ooit wilt teruglezen.

In de lifehack van deze week wordt uitgelegd hoe je je gesprekken van WhatsApp kunt exporteren, zodat je de chatgeschiedenis ook op andere apparaten in kunt zien. Dat is zelfs mogelijk met alle media die in een chat is verstuurd, zoals foto’s, video’s en geluidsfragmenten. Deze functie is toegevoegd sinds versie 2.12.16 van WhatsApp en in de lifehack worden de stappen om te exporteren voor iOS behandeld, maar het exporteren is ook gewoon mogelijk op Android.

Handig is dat de exporteerfunctie ook te gebruiken is bij groepsgesprekken en dat het daarmee dus een stuk eenvoudiger is om in een keer alle foto’s van een groepschat op te slaan, iets wat je anders foto voor foto moet doen.

Welke stappen je precies moet doorlopen om een WhatsApp-chat te exporteren, lees je in de volledige lifehack die je vindt op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: iphone, ios, whatsapp, exporteren, lifehack, chats