Lifehack van de week: Stemmen tijdens een presentatie

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week: hoe kun je je publiek tijdens een presentatie eenvoudig laten stemmen?

In deze Lifehack wordt gebruik gemaakt van een klein programmaatje genaamd Participoll, dat een uitbreiding is voor PowerPoint. Je publiek krijgt daarmee tijdens een presentatie de mogelijkheid om eenvoudig te stemmen via smartphone, tablet of laptop, zonder bijvoorbeeld speciale stemapparaten en zonder dat het nodig is om speciale software of een app binnen te halen. Het publiek stemt via een website. Vervolgens verschijnen de resultaten live in de slide.

Op dit moment werkt het aanmaken van een poll alleen op Windows, ondersteuning voor OS X komt eraan. Zodra je de tool hebt geïnstalleerd, hoe je dat precies doet staat in het volledige artikel, en een nieuwe slide aanmaakt, zet je daar simpelweg de vraag met de mogelijke antwoorden op en open je Participoll om er een daadwerkelijke poll van te maken. Overigens maak je dan wel gebruik van de gratis versie, maar gelukkig zijn er geen limieten op het aantal mensen dat kan stemmen of het aantal polls. De betaalde versie heeft alleen een aantal extraatjes, zoals de mogelijkheid voor opmerkingen vanuit het publiek.

Voor alle informatie over het handige Participoll, lees je het hele artikel op Lifehacking.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: presentatie, powerpoint, stemmen, participoll