abonneren

Lifehack van de week: snel ruimte vrijmaken op je iPhone

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je snel en eenvoudig ruimte kunt vrijmaken op je iPhone.

Het is een veelgehoorde klacht dat het basismodel van de iPhone nog steeds met maar 16 GB aan opslagruimte wordt verkocht. Voor zo’n luxe telefoon anno 2016 is dat natuurlijk wel heel erg weinig ruimte. Het wordt zo wel heel lastig om alle leuke en handige apps en spelletjes te installeren. Helemaal als ze steeds maar meer ruimte in beslag nemen. Als je een iPhone wilt met meer opslagruimte, met bijvoorbeeld 64 GB, dan betaal je daar meteen honderd euro meer voor. Bovendien is het onmogelijk de hoeveelheid opslagruimte uit te breiden met bijvoorbeeld een sd-kaartje.

Het legen van de cache van je iPhone of van de apps is niet mogelijk. Vaak is dan de enige oplossing om apps te gaan verwijderen. Echter, als er dan apps verwijderd moeten worden, kan het lastig zijn om de knoop door te hakken.

In de lifehack van deze week presenteren onze collega’s een korte oplossing voor hoe je snel weer behoorlijk wat ruimte kunt terugwinnen op je iPhone. Er wordt gebruikgemaakt van een ingebouwde, verborgen iOS-functie, waardoor automatisch ruimte vrijgemaakt wordt. Hiervoor ga je eerst naar Instellingen, Algemeen en dan naar Opslag en iCloud-gebruik. Hier zie je hoeveel gigabytes er nu nog op je iPhone beschikbaar zijn.

Wat de vervolgstappen van deze lifehack zijn, lees je in het volledige artikel dat je vindt op de website van Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Opslag, Lifehack, ruimte, iphone

Nieuws headlines

Laatste reactie