Lifehack van de week: Personen negeren en DM-spam tegengaan op Twitter

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je personen kunt negeren op Twitter en hoe je voorkomt dat je spam ontvangt via privéberichten.

Twitter kan een erg fijne plek zijn om je gedachten te delen. Het is overal beschikbaar, handig voor nieuws en erg laagdrempelig. Toch zijn er ook een aantal minpunten, die door Twitter in de hand gewerkt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om wie dan ook een direct message te sturen, wat regelmatig bij velen tot veel spam leidt. Daarnaast kan het soms fijn zijn om iemand even te negeren op de website, ook daarvoor zijn opties beschikbaar.

In deze lifehack van Lifehacking staat beschreven hoe je mensen op Twitter kunt negeren en hoe je kunt voorkomen dat je zomaar van willekeurige personen een direct message, of privébericht, ontvangt. Voor dat laatste ga je naar je profiel om je instellingen aan te passen. Waar je precies moet zijn, vind je in de volledige lifehack.

Om iemand te negeren op de website, kun je deze persoon natuurlijk simpelweg ontvolgen, maar dat heeft als probleem dat je dan geen privéberichten meer kunt sturen. Bovendien is het ontvolgen publiekelijk en kan die persoon daar dus achterkomen. Heb je dat allemaal liever niet, dan kun je ook iemand anoniem negeren op Twitter. Zo heb je een tijdlijn op Twitter zonder vervuilende tweets. Daarnaast is het eenvoudig om het negeren toch weer ongedaan te maken, voor als je je mocht bedenken. 

Alle stappen over hoe je dit onderneemt, staan beschreven in de volledige lifehack die je vindt op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: privéberichten, Dm, direct messages, Privacy, Twitter