Lifehack van de week: personaliseer je macOS-bureaublad

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je je bureaublad op je Mac personaliseert.

Op je Mac kun je maar een aantal dingen aanpassen om deze persoonlijker te maken. Zo kun je natuurlijk de donkere modus aanzetten, het dock links of rechts plaatsen of zelfs automatisch verbergen en een mooie bureaubladachtergrond instellen. Helaas zal het bureaublad bij veel mensen echter zijn ondergesneeuwd met een hoop snelkoppelingen, bestanden en mappen, waardoor je er nog niets van ziet. Mac OS X bevat overigens nog het Dashboard, met widgets, maar dat is sinds El Capitan standaard uitgeschakeld. De widgets worden bijna niet meer bijgewerkt en zien er nog Tiger-achtig uit.

Übersicht

In de lifehack van deze week vind je handige software waarmee je je Mac-bureaublad kunt personaliseren. Met Übersicht wordt het namelijk mogelijk om de widgets weer terug te halen, maar dan een stuk moderner ten opzichte van de ingebouwde tools van OS X. Je hebt de keuze uit een boel widgets, die je ook nog eens naar eigen wens in kunt stellen. Dat kan bijvoorbeeld met CoffeeScript, omdat de widgets als *.coffee-bestand worden aangeleverd. Met Übersicht wordt je Mac een stuk persoonlijker.

Hoe je precies aan de slag kunt met Übersicht, waar je het kunt downloaden en meer, vind je allemaal in de complete lifehack van deze week die je vindt op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tools

Tags: os x, ubersicht, bureaublad, macos, lifehack, personalisatie