Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Lifehack van de week: Minder tabbladen, meer overzicht in je browser

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week over hoe je je tabbladen kunt verminderen in Google Chrome en Mozilla Firefox.

Sinds de introductie van de tabbladen is er eigenlijk nooit veel aan veranderd. Terwijl, als je serieus aan het werk bent, kan het zo gebeuren dat je erg veel tabbladen open hebt en je eenvoudig het overzicht verliest. Het wordt dan lastig om de titels nog te lezen van elk tabblad en voor je het weet kun je dat belangrijke artikel voor je werk niet meer terug vinden. Dat kan beter.

In deze lifehack is er daarvoor OneTab, een gratis extensie voor Chrome en Firefox. Het zorgt ervoor dat je overzicht behoudt en dat er tot 95 procent aan intern geheugen mee bespaard wordt. De exensie werkt door zogenaamde 'tab groups' te maken: alle huidige tabbladen worden gegroepeerd en samengevoegd tot een tabblad. Zo'n groep wordt elke keer als je op de OneTab-knop klikt aangemaakt.

Zo kun je bijvoorbeeld ook eenvoudig je huidige werk opslaan door op de OneTab knop te klikken. Vervolgens wordt alles opgeslagen in een groep, die je zelf een naam kunt geven, en je kunt daarna door met persoonlijke zaken of het volgende onderwerp. Alle tips voor OneTab en hoe je de extensie optimaal kunt gebruiken, lees je in het volledige artikel over deze extensie op Lifehacking.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tools

Tags: Mozilla Firefox, onetab, Tabbladen, Google Chrome

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie