abonneren

Lifehack van de week: krasjes van je smartphone verwijderen

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je krassen verwijdert van je shiny nieuwe smartphone.

Krasbestendigheid

Afgelopen week werden de nieuwe smartphones van Samsung gelanceerd, namelijk de Galaxy S7 en S7 Edge. Regelmatig komt daar een nieuwe versie van Gorilla Glass in, dat nog betere bescherming biedt tegen krasjes en andere beschadigingen dan de vorige generatie. Helaas blijven smartphones last hebben van krasjes. Dat komt deels omdat de smartphonefabrikanten een dunnere laag glas gebruiken die dan dezelfde krasresistentie heeft als de vorige generatie, zodat de smartphone een stuk dunner gemaakt kan worden. Een veelvoorkomende schuldige van krasjes is overigens bijvoorbeeld zand.

Tandpasta

In de lifehack van deze week wordt bekeken hoe je krasjes weg kunt werken, als het kwaad al geschied is. Het gaat dan natuurlijk wel om dunne en oppervlakkige krasjes. Een optie hiervoor is om tandpasta te gebruiken. Doe wat tandpaste op een wattenstaafje of een zacht doekje en wrijf het over het scherm in een ronddraaiende beweging. Duw niet. Dat doe je totdat het krasje is verdwenen. Pas op dat je geen tandpasta gebruikt waar gel in zit. 

Dat is slechts één mogelijkheid. Andere opties om krassen weg te halen heb je door baking soda te gebruiken en dat een beetje te mengen met water. Een ander alternatief is om autokrasverwijderaar, babypoeder of plantaardige olie te gebruiken. 

Voor de complete lijst met mogelijkheden en alle tips om krasjes van je smartphone weg te halen, lees je het volledige artikel dat op Lifehacking.nl staat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphone, krasjes