Lifehack van de week: 10 tips om te livestreamen

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over tien tips voor hoe je optimaal een livestream kunt organiseren.

Iedereen heeft een smartphone bij zich en dat maakt iedereen een mogelijke verslaggever. Dan is het dus belangrijk dat je voorbereid bent voor als je een keer verslag wilt doen, of als je gewoon voor de grap eens een livestream wilt opzetten als er iets interessants gebeurt. De camera's in de smartphones zijn er zeker geschikt voor en, net zo belangrijk, nu er bijna overal 4G-dekking is in combinatie met een dikke databundel voor een lage prijs, is het live streamen nog beter mogelijk geworden. Er zijn al veel apps beschikbaar die het livestreamen mogelijk maken en erg eenvoudig maken. 

In de lifehack van deze week geven onze collega's van Lifehacking je tien tips om je livestreams te verbeteren. De eerste tip is om de juiste app te kiezen waarmee je gaat livestreamen. Elke app heeft zijn eigen publiek, dus is dit een belangrijke keuze. De Facebook-app gebruik je bijvoorbeeld voor een livestream voor een feestje of ander sociaal evenement, terwijl je de app van NU.nl voor belangrijk nieuws gebruikt. 

Een andere tip is om te zorgen voor een goede powerbank. Nu de dataverbinding geen probleem meer is en de camerakwaliteit ook niet, is het nog wel zo dat de accu van je smartphone snel leeg kan gaan. Een powerbank is dan een logische oplossing voor ook na de live-stream, als je zelf nog je telefoon moet gebruiken. Andere tips zijn bijvoorbeeld om op de privacy te letten van je omstanders en om apps en notificaties uit te schakelen, zodat je niet te veel afgeleid wordt.

Deze en de overige tips over hoe je optimaal een livestream kunt organiseren, lees je in de volledige lifehack op Lifehacking.nl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten