Liever smartphone dan zoen

Uit een straatenquête die onder 1000 Londenaren werd gehouden blijkt dat slechts een kwart van de ondervraagden zijn of haar partner ’s ochtends bij het opstaan een kus geeft. Bijna de helft blikt liever eerst op de smartphone om te checken of er nieuwe berichten zijn.

De smartphone dringt steeds verder door in het dagelijkse leven. Bij veel mensen ligt het toestel op het nachtkastje, al dan niet als wekker. De kleine enquête in opdracht van Infosecurity Europe geeft een inkijkje in de verslaving die zich bij veel mensen begint af te tekenen. 42% van de ondervraagden blijkt als allereerste een blik op de smartphone te werpen om Facebook- en e-mailberichten te checken. Mannen kijken daarbij vooral of er persoonlijke berichten zijn binnengekomen. Voor vrouwen is werke-mail het belangrijkst.

Infosecurity organiseert volgende week InfoSec, een beurs over beveiliging. De enquête illustreert volgens de organisatie de afhankelijkheid van technologie, maar Infosecurity wil meteen aandacht vragen voor de beveiliging ervan. 49% van de ondervraagden zei de telefoon goed beveiligd te hebben. Geen laag percentage, maar voor veel bedrijven schrikbarend omdat er vaak vertrouwelijke informatie in mailboxen of op sd-kaarten gecached staat.

Bron: Infosecurity

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: beveiliging, smartphones, infosecurity