abonneren

LibreOffice viert eerste verjaardag

The Document Foundation viert zijn eerste verjaardag, een jaar na de vrijgave van de eerste b├Ęta van LibreOffice. In dit jaar heeft de organisatie zichzelf een stabiele positie verworven met een groot aantal ontwikkelaars en een grote gebruikersgroep.

De organisatie heeft 136 leden. Er zijn 273 ontwikkelaars en 270 vertalers. Op 25 januari 2011 werd de eerste stabiele versie van LibreOffice uitgebracht. In totaal is het Officepakket meer dan 7,5 miljoen keer gedownload. Geschat wordt dat 10 miljoen gebruikers LibreOffice geïnstalleerd hebben van downloads of een CD. 90 % gebruikt het onder Windows en 5% onder MacOS.

De Linux-gebruikers krijgen LibreOffice standaard meegeleverd met hun Linuxdistributie. Het aantal Linux-gebruikers wordt geschat op 15 miljoen. In totaal gaat The Document Foundation er van uit dat er wereldwijd 25 miljoen LibreOffice-gebruikers zijn. De doelstelling is,dat dit de komende jaren groeit naar 200 miljoen. LibreOffice kan hier worden gedownload

LibreOffice is als open-source-project een afsplitsing van OpenOffice.org. De afsplitsing is een gevolg van de onvrede van de onwikkelaars, nadat OpenOffice.org is ingelijfd door Oracle.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Office

Tags: