abonneren

LibreOffice 3.4.1

LibreOffice 3.4.1 is door de Document Foundation uitgebracht. Deze tweede versie van de 3.4-familie is bedoeld voor snelle instappers, priv├ęgebruikers en gevorderde gebruikers.

LibreOffice 3.4.1 bevat veel verbeteringen en er kan veilig mee worden gewerkt door de meeste gebruikers. Voor ondernemingen is versie 3.4.1 een goede versie voor een eerste kennismaking. Voor dagelijks gebruik wordt nog steeds de 3.3-lijn geadviseerd. De 3.3-lijn wordt wereldwijd door vele bedrijven gebruikt en is bijzonder stabiel. De vernieuwingen in de 3.4-lijn zijn stabiel en kunnen veilig in een productieomgeving worden gebruikt. Eventuele bugs hebben geen invloed op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de gegevens (documenten). De volgende versie 3.4.2 wordt eind juli verwacht.

LibreOffice is een afsplitsing van OpenOffice.org. De ontwikkelaars; The Document Foundation, heeft zich afgesplitst nadat OpenOffice.org in handen kwam van Oracle. Oracle kreeg het beheer over het opensource-project met de overname van Sun. Vorige week werd bekend dat Oracle OpenOffice.org heeft afgestoten en heeft ondergebracht bij het Apache-project. Of er ooit nog een hereniging van OpenOffice.org en LibreOffice komt, is de vraag. LibreOffice richt zich op vernieuwing van de gebruikersfunctionaliteit. De Document Foundation waakt er voor dat het LibreOffice bestandsformaat compatibel blijft met de OpenOffice.org-software.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Office

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord