abonneren

LG's Flex 2 is handzamer dan voorganger

LG kondigt tijdens de Consumer Electronics Show een nieuwe versie van zijn gebogen smartphone aan, de LG Flex 2. De Android 5.0-smartphone volgt een jaar na zijn opmerkelijke voorganger.

In tegenstelling tot de trend heeft de Flex 2 juist een kleiner scherm dan de eerste Flex. Waar die 6 inch was, bezit de tweede Flex een scherm van 5,5 inch. Daartegenover staat dat het P-OLED scherm dit keer op een 1080p Full HD-resolutie draait.

Subtiel

De kromming van het toestel is subtieler, waardoor deze beter in je broekzak past. Binnenin de smartphone werkt een 2,0 GHz Snapdragon 810 processor samen met 2 of 3 GB DDR4 RAM-geheugen, wat verschilt per model.

Zo heb je ook de keus tussen 16 of 32 GB interne opslag. Tot slot zit er een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 2,1 megapixel camera aan de voorkant.

Als nieuw

LG wil daarbij dat de Flex 2 zo lang mogelijk als nieuw blijft. Door Gorilla Glass 3 te voorzien van een eigen chemische behandeling is het scherm 20 procent meer schokbestendig dan normaal. De zelfhelende achterkant werkt krasjes daarnaast weg binnen tien seconden.

Korea krijgt de LG Flex 2 deze maand nog in twee kleuren, Platinum Silver en Flamenco Red. Prijzen en data voor de rest van de wereld blijven vooralsnog uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Flex