abonneren

LG werkt aan smartwatch met.... WebOS!

Dat is pas een blast from the past: webOS maakt binnenkort een grandioze terugkeer. Het bijna ter dood verklaarde besturingssysteem wordt, als de geruchten kloppen, binnenkort ingezet op een nieuwe smartwatch van LG.

Dat blijkt althans uit een webpagina voor ontwikkelaars, die vandaag heel even online stond. Inmiddels is de site weer offline gehaald, maar bij The Verge waren ze snel genoeg om wat screenshots te maken.

SDK

De website hint naar een nieuwe smartwatch, waarvoor ontwikkelaars aan de slag kunnen met een software development kit voor webOS. Op de pagina stond ook het logo van Bean Bird, dat altijd prominent verscheen in webOS' tv's.

Stille dood

LG kocht webOS een jaar geleden, maar het mobiele besturingssysteem dat groot werd op HP-PDA's is sinds de komst van smartphones een stille dood gestorven. Of bijna, althans, want in februari 2013 kocht LG het besturingssysteem om te gebruiken op zijn smart-tv's.

G Watch

Het is niet bekend wat voor smartwatch LG wil ontwikkelen. Het bedrijf loopt in de wearable-markt al voorop, sinds het de eerste smartwatch met Android Wear presenteerde. Ook de LG G Watch R wordt goed in de gaten gehouden, want dat apparaat krijgt een strakke ronde vorm, waar we op de IFA-beurs al erg over te spreken waren.

LG zegt zelf dat we niet te veel hoop moeten houden. "Er worden voortdurend nieuwe projecten opgestart binnen het bedrijf, maar een groot deel daarvan ziet het daglicht nooit", zegt het bedrijf tegenover The Verge. Dat zal best, maar wij blijven deze in ieder geval in de gaten houden!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: webos, lg, smartwatch, wearables

Nieuws headlines

Laatste reactie