LG presenteert G6-smartphone op 26 februari

De LG G6 wordt op 26 februari, aan de vooravond van telecombeurs MWC, aangekondigd. Dat laat de fabrikant weten. De G6 krijgt een beeldscherm met een 18:9-verhouding.

LG presenteerde dat scherm ruim een week geleden, maar wilde toen niet kwijt of hij in de G6 gebruikt wordt. Vandaag bevestigt een woordvoerder dat tegenover Zdnet dat de smartphone inderdaad zo'n display heeft, met een grootte van 5,7 inch en een qhd-resolutie. De 18:9-verhouding maakt het beeldscherm langer dan de 16:9-schermen die normaliter op telefoons te vinden zijn. Volgens LG zorgt de gewijzigde verhouding ervoor dat het G6-display beter geschikt voor multitasken. 

Geen modulair ontwerp

Hoe de G6 er verder uit komt te zien, is nog onduidelijk. De fabrikant heeft eerder al aangegeven dat het afstapt van het modulaire ontwerp dat het bij de G5 introduceerde, en uitliep op een flop. Verwacht wordt dat de G6 over een behuizing van glas en metaal beschikt en draait op een Snapdragon 835-processor. Wanneer de smartphone uitkomt, is nog onbekend.

Bron: Zdnet

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: LG, Lg G6, smartphone, mwc 2017