LG presenteert G3 met HD-scherm en Smart-apps

LG heeft zijn nieuwste vlaggenschiptelefoon gepresenteerd, de LG G3. Het apparaat komt met een helder QHD-scherm van 5,5" en een 2,5 GHz quadcore-processor.

De G3 heeft een strak design van metaal, met een gebogen plastic achterkant en een matte afwerking. Ook prettig: de telefoon heeft een anti-vingerafdruk-laag zodat je geen vette strepen meer op je toestel krijgt. Bovendien komt het apparaat in diverse kleuren. Naast zwart en wit is de telefoon ook verkrijgbaar in goud, paars en rood.

Camera

Buiten de standaard opslag van 16 gigabyte (en de duurdere variant van 32GB) is het geheugen uit te breiden met een micro-SD-kaart. De telefoons komen met een werkgeheugen van 2GB of 3GB. De G3 heeft daarnaast een 13 megapixel-camera aan de achterkant, en een 2,1 megapixel-camera aan de voorkant.

Smart-apps

Het toestel draait op Android 4.4 KitKat, en het besturingssysteem komt met enkele handige nieuwe functies. Zo komt het OS met een Smart Keyboard en Smart Security, zoals de recent aangekondigde Knock Code, waarmee gebruikers het scherm makkelijk kunnen ontgrendelen. Ook zit er een killswitch op de telefoon, waarmee die op afstand te wissen is.

Het is maar de vraag of mensen nog zitten te wachten op telefoons die vol staan met programma´s en apps die de fabrikant er zelf op zet, zoals de Smart Notice die moet fungeren als persoonlijke assistent. Hadden we daar niet al Google Now voor?

De telefoon wordt de komende weken uitgerold, te beginnen in LG's thuisland Zuid-Korea. Wanneer de telefoon in Nederland te koop is, is niet bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smart, g3, knock code, smart-apps