abonneren

LG Optimus G Android-smartphone

De door LG op de IFA aan te kondigen Optimus G smartphone wordt een supertoestel. Het wordt het eerste toestel met de nieuwste Qualcomm Snapdragon S4 quadcore-processor en het krijgt een scherm met een extreem hoge resolutie van 320 ppi met 1280 x 768 pixels.

De dichtheid van 320 ppi van deze superphone overtreft die van de iPad met  264 ppi. Het is een super helder ips+ scherm dat 70 % minder energie verbruikt dan een voorgaande generatie ips-scherm. Het scherm is met 4,7 inch flink groot. Het is niet alleen het betere scherm maar ook de tweede generatie touchscherm-technologie die er voor zorgen dat het scherm dunner is en dichter tegen de oppervlakte van het glas ligt. De dikte is daarmee gereduceerd met 30% ten opzichte van bestaande aanraakschermen. 
De nieuwe Qualcomm S4 Pro APQ8064 processor is een van de meest geavanceerde ARM-quadcore processoren van dit moment die ook aanzienlijk zuiniger met energie omgaat dan zijn voorgangers. Tot slot gebruikt LG ook nog een nieuw type accu die 60% efficiënter zou zijn dan vergelijkbare accu’s.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: