abonneren

LG onthult middenmoters tijdens CES 2016: K7 en K10

LG onthult tijdens de Consumer Electronics Expo twee nieuwe smartphones, de K7 en de K10. Beide zijn middenmoters die de L-serie van vorig jaar moeten opvolgen.

De K7 en de K10 komen in verscheidene configuraties uit. Zo zijn er qua specificaties en verkrijgbare kleuren verschillende edities, waarbij nog niet helemaal duidelijk is welke edities er zoal naar Nederland komen.

De 4G-versie van de K10 is de grootste en krachtigste variant. Deze heeft een 5,3 inch 720p-scherm, een 1,3 GHz quadcore processor en hooguit 2 GB RAM. De accucapaciteit betreft 2,300 mAh en er zit een 13 megapixel camera op.

De G7 heeft een 5 inch touchscreen met een resolutie van slechts 854x480. Ook hier is een 1,3 GHz processor het hoogst haalbare en het interne geheugen komt hooguit uit op 1,5 GB. De accu heeft een 2,125 mAh capaciteit en de camera betreft een 8 MP-variant.

Jonge doelgroep

Prijzen zijn nog niet bekend, maar het ziet er naar uit dat deze toestellen niet bijzonder duur worden - en dat is nu juist de aantrekkingskracht ervan. Overigens draaien de smartphones op Android 5.1 Lollipop.

LG hoopt vooral een jonge doelgroep aan te spreken, mede door het 'glossy pebble' design en de UX-camerafuncties. Deze zijn ook terug te vinden in duurdere smartphones van LG. Foto's zijn daarmee te maken met handgebaren. 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: LG, ces2016

Nieuws headlines

Laatste reactie