LG kondigt V20 aan: Vlaggenschip met second screen

LG kondigt vandaag de V20 aan als opvolger van zijn V10-smartphone. Ook dit keer is gekozen voor een extra schermpje boven het reguliere display.

Dit keer is het 'second screen' helderder en is het contrast beter. Qua functionaliteit blijft het schermpje gelijk. Je vindt er bijvoorbeeld snelkoppelingen naar veelgebruikte apps, of ziet er notificaties en de tijd op terug wanneer je het toestel verder niet actief gebruikt.

In tegenstelling tot de G5 is de V20 geen modulair toestel. Je kunt echter wel de achterkant loshalen om de accu te verwisselen. Ook kun je er een micro-sd-kaartje in kwijt. Qua specificaties lijkt het toestel verder erg op andere toptoestellen van dit moment.

Specificaties

Zo is het scherm zelf 5,7 inch groot, met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Er is een Snapdragon 820-processor aanwezig, in combinatie met 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte. De accu heeft een 3200 mAh capaciteit en is snel op te laden via de usb-c-poort. 

De camera's aan de achterzijde zijn een combinatie van een 16 megapixel en een 8 megapixel-variant, die samen een grotere kijkhoek hebben. De V10 had dat ook, maar daar alleen aan de voorzijde. De selfiecamera op de V20 is een enkel 5 mp-exemplaar.

Primeurs

LG hoopt audiofielen aan te spreken dankzij de 32-bit quad DAC-versterker, wat we nog niet eerder in een smartphone terugzagen. Daarnaast is de V20 het eerste toestel dat uit de doos op Android 7.0 Nougat draait.

Wanneer de V20 hier precies uitkomt en wat 'ie kost, is nog niet duidelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: LG, v20