abonneren

LG komt met aangepaste G3 met stylus

In een poging om de concurrentie aan te gaan met de Galaxy Note-phablet brengt LG volgende week tijdens de IFA-beurs in Berlijn een aangepaste versie van de G3-smartphone uit. Het toestel wordt goedkoper dan het vlaggenschip van LG, en komt bovendien met een stylus om beter mee te tekenen.

Specs

De nieuwe G3 wordt tijdens de IFA-beurs officieel getoond, maar LG is niet te beroerd alvast wat specs van het apparaat te laten zien. Zo krijgt het toestel net als de originele G3 een 5,5 inch-scherm, maar de resolutie blijft beperkt tot slechts 960 x 540 pixels. Ook de processor is significant minder, met 1,3 GHz en 1 GB aan werkgeheugen. In tegenstelling tot de G3 is de 3,000mAh-accu wél te vervangen, en heeft de telefoon een 13 megapixel-camera achterop en een 1,3 MP-camera aan de voorkant.

Stylus

De grootste verandering is echter de stylus, waarmee de gebruiker op het scherm makkelijker aantekeningen kan maken of kan schrijven. Daarmee hoopt LG de concurrentie aan te gaan met andere grote smartphones waarmee ook geschreven kan worden, zoals de Samsungs Galaxy Note 4 - die toevallig ook volgende week wordt gepresenteerd op de IFA.

Opbergen

Naast de styles lijkt het op de afbeelding die LG heeft gepubliceerd ook dat de stylus makkelijk in de behuizing kan worden opgeborgen, wat lang niet altijd het geval is. Volgens LG komt het toestel voorlopig niet in Nederland op de markt, en ook een prijs voor de Amerikaanse variant is (nog) niet bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Stylus

Laatste reactie