LG G5 onthuld met modulair design en Always On-display

LG kondigt zojuist de G5 aan tijdens de Mobile World Congress te Barcelona. Zoals verwacht blijkt het toestel deels modulair te zijn. De onderkant van de smartphone is er gemakkelijk af te schuiven, waarna je deze kunt uitbreiden met accessoires.

Het zorgt ervoor dat de G5 een van de weinige toptoestellen is met een verwisselbare accu. Daarnaast is de smartphone in een standalone camera te transformeren met de LG Cam Plus-module. De G5 krijgt daardoor o.a. een fysieke sluiter- en zoomknop.

Overigens kan deze accessoire ook ingezet worden als veredelde powerbank, met een capaciteit van 1200mAh.

Always On-display

Het toestel zelf heeft een 5,3 inch scherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Deze staat altijd aan, een feature die afgekeken is van de LG V10. In één oogopslag zie je notificaties als ontvangen berichtjes en de tijd, zonder dat je het toestel daarvoor telkens aan hoeft te zetten. 

Dat klinkt als een accuvreter, maar volgens LG valt dat mee. Het Always On-display zou 0,8 procent per uur van de accu vragen. Ook past de helderheid zich automatisch aan de omgeving aan.

Specificaties

Waar de G4 nog opviel met zijn lederen achterkant, is nu gekozen voor een behuizing die volledig uit metaal bestaat. De G5 draait verder op de nieuwste processor van Qualcomm, de Snapdragon 820. Verder is er 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte, die tot 2 TB is uit te breiden via micro-sd. 

De G5 heeft drie camera's. Twee aan de achterzijde, waarvan de standaard een 16 megapixel-variant is. Daarnaast zit een 8 mp-camera met groothoeklens, die foto's met een hoek van 135 graden kan maken. Aan de voorzijde zit ook nog een 8 MP-camera.

Tevens nog aanwezig: een vingerafdrukscanner en usb-c-aansluiting.

LG Friends - VR bril, 360-graden-camera

LG maakt van de G5 ook de spil voor tal van andere slimme gadgets, die door het bedrijf zijn aangekondigd als de LG Friends. Een 360-graden-camera, virtual reality-bril, op afstand bestuurbaar robotje en een drone-controller maken daar deel van uit. Allen worden ondergebracht in de Friends Manager-app.

Een prijs voor de LG G5 is nog niet genoemd, ook een releasedatum blijft nog uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: lg g5, mwc2016