abonneren

LG G5 heeft verwisselbare accu

De LG G5 heeft een verwisselbare accu. Dat blijkt nu het toestel officieel is aangekondigd. Deze is namelijk deels modulair. De hele onderkant van het toestel kan er af.

Op die manier is er een andere accu in te steken. Daardoor is LG een van de weinige smartphonefabrikanten die je nog de mogelijkheid geeft de batterij te verwisselen. Dit terwijl de smartphone toch een volledig metalen behuizing heeft.

Er kunnen ook andere accessoires aan gekoppeld worden, zoals een cameramodule. Deze draagt de naam Cam Plus. Door die via de onderkant op op het toestel te schuiven, krijg je meer camera-opties. Denk daarbij aan een fysieke sluiter- en zoomknop.

Hi-Fi Plus

Een derde uitbreiding voor de G5 is de Hi-Fi Plus. Daarmee luister je muziek in betere kwaliteit, dankzij de ingebouwde digital-to-analog-converter (DAC). Deze accessoire is in samenwerking met Bang & Olufsen gemaakt en wordt geleverd met oordopjes.

LG is een van de eerste fabrikanten die met een modulair toestel op de markt komt. Google had al grootse plannen met Project Ara, maar tot op heden hebben we daarvan in de praktijk nog niets teruggezien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: mwc2016, Lg G5