abonneren

LG brengt veilige 'Knock'-ontgrendeling naar telefoons

De belangrijkste telefoons van LG krijgen binnenkort een belangrijke update waarbij de zogeheten 'Knock Code' wordt geinstalleerd. Daarmee kan een gebruiker inloggen door een paar keer op het scherm te tikken, in plaats van een pin-code of een ontgrendelpatroon te gebruiken.

LG zegt dat onder andere de G Pro 2, G2 mini, en alle telefoons in de F-Serie de technologie krijgen.

Met een pin-code of een ontgrendelingcombinatie blijven er vaak vettige vingerafdrukken op het scherm achter, waardoor in sommige gevallen het patroon makkelijk te achterhalen is. Daar moet de Knock Code een einde aan maken. De functie werkt door een code van 2 tot 8 tikken in te geven. Volgens LG zijn er op die manier meer dan 80,000 mogelijk inlogcodes beschikbaar.

100 tot 150 keer per dag

Het is volgens de fabrikant nodig dat telefoons een sterke, maar ook makkelijke ontgrendeling krijgen. Volgens LG ontgrendelen gebruikers hun telefoon gemiddeld tussen de 100 en de 150 keer per dag.

Gast-account

Naast een standaard vergrendeling, kan met de Knock Code ook een speciale gast-account worden geopend. Dat gebeurt als een gebruiker een code invoert die niet overeenkomt met de "echte" code. Daarmee worden dan geen persoonlijke apps of bestanden getoond.

Momenteel hebben enkele telefoons van LG al een dergelijke Knock Code. Die werd gepatenteerd in 2008, en verscheen voor het eerst op de LG G Pro 2. Ook de L-serie van de fabrikant, zoals de L40, L70 en L90, hebben dat ook.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: knock code