abonneren

LG brengt officieel ronde G Watch R uit

LG heeft een nieuwe, ronde smartwatch gepresenteerd. De G Watch R komt slechts enkele maanden nadat LG de eerste Android Wear-smartwatch uitbracht, de LG G Watch. Er is nog niets bekend over de releasedatum en de prijs.

Aanvankelijk zou de nieuwe G Watch tijdens de IFA-beurs in Berlijn worden gepresenteerd, maar het bedrijf liet de smartwatch gisteren al zien.

Ronde vorm

Het opvallendste verschil aan de G Watch R is de vorm. In tegenstelling tot zijn vierkante (en daarmee lelijke) voorganger is de nieuwe G Watch rond. LG heeft geen verklaring gegeven waarom de smartwatch die vorm krijgt, maar waarschijnlijk wil het daarmee met de concurrentie meedoen. Bedrijven als Samsung en Moto komen ook met ronde smartwatches, en consumenten lijken die interessanter te vinden dan vierkante smartwatches.

Specs

Qua specificaties is er niet zo heel veel anders aan de G Watch R: het horloge draait op Android Wear en moet daarom gekoppeld worden aan een (Android-)smartphone. De R ziet er wel wezenlijk anders uit als de originele G Watch, want het apparaat is geïnspireerd op klassieke horloges die wat meer retro zijn. Het toestel is net als zijn voorganger waterdicht, heeft een 410mAh-accu en een Qualcomm Snapdragon 400-processor aan boord met 512 MB werkgeheugen.

Prijs

Het is nog niet bekend of de smartwatch naar Nederland kost, maar als het toestel hetzelfde pad volgt als de originele G Watch zal het toestel binnenkort te koop zijn. In Duitsland heeft de fabrikant bekend gemaakt dat het toestel 299 euro gaat kosten - ruim 100 euro méér dan het origineel.

Hopelijk kunnen we tijdens de IFA-beurs meer vertellen over de LG G Watch R. Houd PCMweb in de gaten!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: G Watch, lg g watch, lg g watch r