abonneren

Lenovo niet bang voor Microsoft Surface

Lenovo’s CEO Yang Yuangsing maakt zich geen zorgen over de door Microsoft aangekondigde Suface tablet. Hij is er van overtuigd dat Lenovo betere hardware maakt.

Voor Lenovo is Microsoft gewoon een nieuwe concurrent net als de andere hardwareleveranciers als Samsung en Dell. Microsoft is goed in sofware maar we geloven niet dat Microsoft de beste hardware kan maken. Lenovo kan dat wel, aldus de Lenovo topman. Microsoft is nog steeds een strategische partner van Lenovo en Lenovo is optimistisch over de kansen die ontstaan met de komst van Windows 8. Dit in tegenstelling tot Acer. Acer topman JT Wang waarschuwde Microsoft er nog eens over na te denken of het wel verstandig is om een eigen Surface tablet uit te brengen. 

Deze week ontstond er ook een gerucht dat Microsoft wel eens zou kunnen gaan prijsdumpen om de Surface onweerstaanbaar te maken, met een prijs van $199. Volgens analisten is dat onwaarschijnlijk omdat Microsoft er dan veel geld bij moet leggen en zijn strategische relatie met de hardwarefabrikanten zwaar onder druk zou zetten. Een prijs in de buurt van de iPad van rond $500 ligt meer voor de hand.

Bron: The Verge

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Lenovo