Lenovo lijkt geïnteresseerd in overname Blackberry

Als het gaat om de toekomst van Blackberry, dan lijkt de naam Lenovo steeds vaker op te duiken. De Chinese gigant, die eerder al de pc-divisie van IBM inlijfde, lijkt een overname van Blackberry te overwegen. Lenovo heeft inmiddels toestemming gekregen om de boekhouding van Blackberry te bestuderen.

De naam van Lenovo dook al eerder op als potentiele kandidaat voor een overname van Blackberry, maar het bedrijf weerlegde de geruchten keer op keer. Nu dat Blackberry openlijk op zoek is naar partners, geeft Lenovo toe serieuze interesse te hebben. Vorige maand deed het Canadese Fairfax Financial een bod van $4,7 miljard op Blackberry, maar deze deal lijkt op niets uit te lopen omdat de aandelen van Blackberry inmiddels aanzienlijk minder waard zijn dan het biedingsbedrag. Fairfax zou zich daarop achter de oren gekrabt hebben en ook het desastreuze laatste kwartaal lijkt de interesse van Fairfax aanzienlijk te hebben verminderd. Lenovo zelf maakt al smartphones, maar verkoopt deze voornamelijk in China. Of Lenovo met een acquisitie van Blackberry ook wereldwijd de boer op wil, is niet duidelijk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000