abonneren

Lenovo lanceert ThinkPad S531 ultrabook

De Chinese Computerfabrikant Lenovo heeft een nieuw ultrabook gepresenteerd. De ThinkPad S531 heeft een 15,6-inch scherm en een Ivy Bridge-processor van Intel. De vanafprijs is 749 euro en hij is per direct verkrijgbaar via de webwinkel van Lenovo.

 

Lenovo heeft de ThinkPad S531 uitgebracht. De ultrabook heeft een 15,6-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (full hd) en weegt 2,29 kilo. De ultrabook is afgewerkt met een combinatie van aluminium en magnesium.

Opvallend is dat de Thinkpad S531 nog een Ivy Bridge processor heeft en nog geen Haswell-processor van de volgende Intel-generatie. De prijs is daar echter ook enigszins naar. Het betreft immers een instap-ultrabook. Begin juni is deze vierde generatie Intel-processoren (Haswell) uitgekomen namelijk. De graphics worden verzorgd door een Intel HD 4000 grafische chip, in combinatie met een AMD Radeon HD8670M-videokaart met 2GB geheugen.

De harde schijf is 500 GB groot en uiteraard wordt de S531 op verzoek ook met SSD geleverd. Er is standaard 2 GB aan RAM-geheugen aanwezig. Het toetsenbord van de ultrabook van Lenovo geeft licht, waardoor er ook in het donker goed mee gewerkt kan worden. De touchpad heeft ondersteuning voor Windows 8 gestures. Windows 8 staat dan ook standaard op de S531 geïnstalleerd.

De ThinkPad S531 is uitgerust met twee usb 3.0-poorten. Hij heeft verder een kaartlezer, een hdmi-out, een audioaansluiting en een gigabit-ethernetpoort.

De ThinkPad S531 is per direct verkrijgbaar via de webwinkel van Lenovo. De ultrabook is te bestellen voor een bedrag van 749 euro. Voor de full hd-versie (hier besproken) moeten consumenten echter nog even wachten tot juli. De kleuren waarin hij leverbaar is zijn zwart en zilver.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Ultrabooks, Lenovo, s531