abonneren

Lenovo komt met krachtigere ThinkPad 10 met Windows 10

Lenovo komt met een nieuwe ThinkPad. De nieuwe ThinkPad 10 draait op Windows 10 en heeft in vergelijking met zijn voorganger vooral een betere processor.

De ThinkPad 10 werd vandaag door het bedrijf aangekondigd op het Tech World-evenement van de fabrikant. Het gaat om een verbeterde versie van de bestaande ThinkPad 10.

Scherm en opslag

Die heeft, net als zijn voorganger, een scherm van 10” met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Ook bevat ook deze tablet weer 64 GB aan interne opslagruimte, maar er is ook een versie beschikbaar met 128 GB. Hetzelfde is het geval met het werkgeheugen, waarvan je 2 of 4 GB kunt kopen.

Nieuwe processor

Het grote verschil met de bestaande ThinkPads is de nieuwe processor, in de nieuwe 10 een heel stuk krachtiger is. Het gaat om een Atom-processor in de Cherry Trail-reeks van Intel.

Betere wifi

Verschillend is ook de aanwezigheid van een betere wifi-module - die ondersteunt nu ook WiFi-ac. De tablet is komt verkrijgbaar in een LTE-uitvoering.

Voor zakelijke gebruikers

Met de nieuwe ThinkPad wil Lenovo zich vooral op zakelijke gebruikers richten. Het is daarom ook mogelijk om een smartcardreader of een vingerafdrukscanner in te bouwen in het apparaat voor een betere beveiliging, en het scherm is voorzien van een privacyfilter waardoor je vanaf de zijkant niet kunt meekijken op het scherm.

Prijzen en beschikbaarheid

De tablet komt in september op de markt. Standaard wordt Windows 10 Pro meegeleverd op het apparaat, dat dan 690 euro moet kosten. Er komt ook een variant uit met Windows 10 Home, die 600 euro kost.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Lenovo, Thinkpad, thinkpad 10

Laatste reactie